Menu

Vliegverkeer

Wie in de omgeving van een vliegveld woont, ondervindt allerlei vormen van overlast. In de eerste plaats natuurlijk het lawaai van vliegtuigen die overkomen. Daardoor kun je niet meer rustig in de tuin of op het balkon zitten, je elkaar niet meer verstaan, lessen moeten worden onderbroken, radio en televisie zijn bij vlagen niet meer te horen. Zelfs in nabijgelegen natuur- of recreatiegebieden is de rust vaak ver te zoeken.

Gezondheid en veiligheid
als er ‘s nachts wordt gevlogen is een gezonde nachtrust er niet meer bij. Ontwaakreacties, verstoring van het zenuwstelsel, een verstoorde slaapcyclus en verminderde weerstand tegen zieken kunnen het gevolg zijn. Voortdurende geluidshinder leidt tot stress en die kan hart- en vaartziekten veroorzaken (hartklachten, hoge bloeddruk).
Verder stinkt het in de omgeving van vliegvelden vaak naar kerosine. Kerosinelozingen van vliegtuigen die motorpech krijgen en direct weer moeten landen kunnen roet en olieachtige vlekken op het tuinmeubels en wasgoed achterlaten.

Klagen over vliegtuigoverlast
Heeft melden/klagen bij bevoegde instanties zin? Direct resultaat moet u er waarschijnlijk niet van verwachten. Toch is het belangrijk dat u de autoriteiten laat weten dat u overlast heeft. De overheid zal nu eenmaal eerder geneigd zijn maatregelen te nemen wanneer ze voortdurend klachten en meldingen krijgt, dan wanneer ze nooit iets van u hoort.

Militaire vliegtuigen
Laagvliegen verdient bij militaire vliegtuigen toestellen bijzondere aandacht. In beginsel geldt voor militair vliegverkeer een minimum-vlieghoogte van driehonderd meter.

----
Gerelateerde artikelen:
Vliegverkeer Rotterdam The Hague Airport (RTHA)Ervaart u overlast?

Melding doorgeven  

Cookies: deze site gebruikt cookietechniek. Als u doorgaat zijn wij van mening dat u het gebruik ervan accepteert.  Accept  Meer informatie