Menu

Politie

Ook politie heeft te maken met het afhandelen van klachten. Klachten over de gedragingen van een specifiek persoon kunnen bij de politie worden neergelegd. Soms ontstaan er milieuklachten die veroorzaakt zijn door een persoon en niet door een inrichting. Als dit het geval is dan is de politie het juiste loket voor het behandelen van de klacht.

Een voorbeeld hiervoor is wanneer een persoon uit de buurt veel geluidsoverlast veroorzaakt, zonder dat dit gedaan wordt binnen een inrichting (in de zin van de wet). Degene die hier last van heeft kan dan een klacht indienen bij de lokale politie. Er zijn ook andere takken van de politie, de luchtvaartpolitie en de waterpolitie.

Luchtvaartpolitie
De luchtvaartpolitie houdt zich bezig met controles in de lucht en heeft als taken onder andere;

• Verzamelen van informatie in de lucht;
• houdt toezicht in de lucht op burgerluchtvaart, sport- en reclamevliegtuigjes en ballonvaarders;
• stelt strafrechtelijke onderzoeken in naar luchtongevallen en incidenten.

Dit betekent dat de luchtvaartpolitie zich bezig houdt met de klachten die niet te maken hebben met stijgend en landend van vliegverkeer. Bijvoorbeeld wanneer een vliegtuig te laag over een dorp/stad vliegt, kan er een klacht ingediend worden bij de luchtvaartpolitie.

Waterpolitie
De waterpolitie houdt toezicht op zowel de beroeps- als recreatievaart. De politie controleert bijvoorbeeld boten en jetski's in recreatiegebieden en ladingen van schepen op rivieren en zee. De waterpolitie komt dus in actie als er bijvoorbeeld een klacht binnenkomt over jetski’s die veel lawaai maken.

 

 Ervaart u overlast?

Melding doorgeven  

Cookies: deze site gebruikt cookietechniek. Als u doorgaat zijn wij van mening dat u het gebruik ervan accepteert.  Accept  Meer informatie