Menu

Vuurwerk overlast

Het afsteken van vuurwerk is toegestaan onder bepaalde voorwaarden, vooral rond oud en nieuw.
Vuurwerk kunnen mooie effecten en schitterende kleuren geven. Maar vuurwerk is geen zeker geen speelgoed. Het zijn in beginsel springstoffen die niet iedereen zomaar in de handen mag krijgen, en ook niet iedereen zomaar en overal mag gebruiken. Vuurwerk kan zeer gevaarlijk zijn als er niet de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen voor, tijdens en na het gebruik ervan. Verkeerd gebruik van vuurwerk kan leiden tot brandwonden aan handen en het gezicht en kan zelfs een dodelijke afloop kennen.

Om de overlast van vuurwerk te beperken mag vuurwerk in Nederland alleen gekocht en afgestoken worden op vastgestelde tijden. Hoewel er door velen hiervoor is gepleit, is er (vooralsnog) geen landelijke verbod op vuurwerk. Wel kunnen gemeenten het afsteken van vuurwerk op bepaalde gebieden verbieden. Zoals in de buurt van ziekenhuizen, dierenopvangplaatsen en kinderboerderijen.

 Ervaart u overlast?

Melding doorgeven  

Cookies: deze site gebruikt cookietechniek. Als u doorgaat zijn wij van mening dat u het gebruik ervan accepteert.  Accept  Meer informatie