Menu

Burenhinder

Veel overlast wordt niet veroorzaakt door bedrijven of door verkeer, maar door de buren. De basdreun van de bovenburen of de boormachine die elke avond wordt gebruikt zullen de  maximale grenswaarden meestal niet overschrijden, maar hinderlijk is het wel. Voordat u andere instanties erbij haalt: probeer het eerst eens rustig met de buren te bespreken. Soms kunnen simpele maatregelen de overlast al verhelpen. Die maatregelen kunnen bijvoorbeeld zijn dat wasmachines op rubber voetjes worden geplaatst. Of dat het Pianospelen beperkt wordt tot een bepaalde vaste periode per dag. Maar uiteindelijk komt het er op neer of men bereid is rekening met elkaar te houden. Is de verstandhouding zo verziekt dat praten niet meer helpt, dan is het zaak de politie te waarschuwen. In de Algemene Plaatselijke Verordening staan artikelen die de overlast door geluid kunnen tegengaan. En ook via het Wetboek van Strafrecht kan worden opgetreden tegen verstoring van de nachtrust.

Ten slotte kan aan een huiseigenaar bijvoorbeeld de woningbouwvereniging gevraagd worden om op te treden tegen de huurder die de overlast veroorzaakt.Ervaart u overlast?

Melding doorgeven  

Cookies: deze site gebruikt cookietechniek. Als u doorgaat zijn wij van mening dat u het gebruik ervan accepteert.  Accept  Meer informatie