Menu

Afvaldumpingen

De laatste jaren is het duidelijk geworden dat het dumpen van afval in veel gebieden tot steeds grotere overlast en ergernis leidt. In bos- en natuurgebieden worden allerhande dumpingen gedaan, zoals drugsdumpingen, afvaldump, maar ook dump van chemicaliën en grofvuil.

Toezicht in bos- en natuurgebieden
De laatste jaren is de mogelijkheid op toezicht in natuurgebieden en bosgebieden afgenomen. De politie is steeds minder vaak aanwezig en het toezicht moet steeds meer gedaan worden door “bijzondere opsporingsambtenaren”, bijvoorbeeld boswachters en jagers.

Wat is er aan te doen?
Constateert u zelf als recreant of als boer een dergelijke illegale dumping van bijvoorbeeld afval, drugsvaten of grofvuil dan kunt u natuurlijk melding doen via Milieuklachten.nl, zodat de melding snel bij de juiste (overheids)instantie terechtkomt. Mocht u getuige zijn van een afvaldump of een drugsdumping probeert u dan zoveel mogelijk details op te schrijven en door te geven. U kunt zelfs proberen foto’s te maken. Maar wees altijd voorzichtig; de situatie kan snel onder spanning komen te staan als u wordt gezien of wordt aangesproken. In Culemborg is in december 2017 een groot aantal vaten met drugsafval gevonden. Het opruimen hiervan heeft de gemeente ongeveer € 40.000 gekost. U begrijpt dat de criminelen die het afval dumpen veel te verliezen hebben en liever niet betrapt willen worden. Zorg dat u niet in gevaar komt. Ook als u een dumping aantreft van bijvoorbeeld chemicaliën of drugs moet u nooit trachten de plaats zelf op te ruimen, maar geef de melding door aan de juiste instantie.Ervaart u overlast?

Melding doorgeven  

Cookies: deze site gebruikt cookietechniek. Als u doorgaat zijn wij van mening dat u het gebruik ervan accepteert.  Accept  Meer informatie