Menu

Berichten

Overheid lanceert site over eikenprocessierups

De overheid heeft een nieuwe website gelanceerd over de eikenprocessierups (processierups.nu). De site is opgezet door Kennisplatform Eikenprocessierups, wat een samenwerkingsverband in oprichting is in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Hoofddoel van het Kennisplatform is het verminderen en voorkomen van overlast veroorzaakt door processierupsen in Nederland.

De eikenprocessierups houdt Nederland in zijn greep. In vrijwel heel Nederland ondervinden mensen overlast als gevolg van het grote aantal brandharen die elke rups bij zich draagt. Het grote aantal rupsen in combinatie met speciale weersomstandigheden (veel wind) hebben er voor gezorgd dat veel meer mensen en dieren dan normaal overlast ervaren. 

Lees meer op de website: processierups.nu

U kunt ook via milieuklachten.nl snel een melding indienen over overlast van de eikenprocessierups. Kies voor "Overlast diversen --> Eikenprocessrups". Gebruik onderstaande meldknop.

<< Ga terug naar de vorige paginaErvaart u overlast?

Melding doorgeven  

Cookies: deze site gebruikt cookietechniek. Als u doorgaat zijn wij van mening dat u het gebruik ervan accepteert.  Accept  Meer informatie