Menu

Overlast en publiciteit

Vraag aandacht voor uw probleem in lokale of regionale kranten. Als ambtenaren niet willen helpen, als de wethouder en gemeenteraad niets doen en de oplossing van de overlast geen stap dichterbij komt kan een bericht in de pers soms wonderen doen.

U kunt de pers op verschillende manieren benaderen. Organisaties maken vaak gebruik van persberichten. Een persbericht is vooral nuttig om een bepaalde gebeurtenis in het nieuws te krijgen, bijvoorbeeld het overhandigen van ingezamelde handtekeningen aan de burgemeester of de resultaten van een onderzoek. Heeft u geen echt nieuwsfeit, maar wilt u wel dat de krant aandacht aan uw probleem besteedt, dan is het beter om een journalist te bellen. U kunt hem of haar de situatie uitleggen en vragen om eens een kijkje te komen nemen. De pers besteedt over het algemeen graag aandacht aan plaatselijke problemen. Het kan als breekijzer fungeren om wethouders in de benen te krijgen en gesteund te worden. Ook de veroorzaker van de overlast kan het plotseling benauwd krijgen; een bedrijf krijgt niet graag negatieve publiciteit. Publiciteit kan er ook voor zorgen dat u meer mensen achter u krijgt. Aandacht van de pers is daarvoor erg belangrijk en moet zorgvuldig worden gebruikt.Ervaart u overlast?

Melding doorgeven  

Cookies: deze site gebruikt cookietechniek. Als u doorgaat zijn wij van mening dat u het gebruik ervan accepteert.  Accept  Meer informatie