Menu

Berichten

De 3 beste manieren om lawaai van buren tegen te gaan!


Eigenlijk is er niets zo vervelend als te moeten omgaan met geluidsoverlast dat door luidruchtige buren wordt veroorzaakt. Het is natuurlijk een mogelijkheid om te verhuizen, maar wat als het dan op je nieuwe plek alleen nog maar erger is.

Veel mensen die verhuizen zijn in het begin erg positief over hun nieuwe onderkomen, maar die vreugde is van korte duur als je er korte tijd later achter komt, dat het de grootste fout was die je hebt gemaakt in je leven. Je komt er achter dat het geluid dat buren produceren gewoonweg ondraaglijk is. Dit is zeker een groot probleem als je vanuit huis moet werken, wat voor veel mensen tegenwoordig geldt.

Natuurlijk kun je overwegen om weer te gaan verhuizen, maar wat als je bijvoorbeeld nog een doorlopend huurcontract hebt of net een hypotheek op het huis hebt afgesloten. Vaak is de enige en meest praktische oplossing, manieren vinden om de geluidsoverlast van de buren te blokkeren.

Als u een beetje een doe-het-zelver bent, dan kunt u er misschien zelfs nog wel plezier gaan vinden in het bedenken van oplossingen.  Zodat je toch rustig kunt leven en werken, zonder je zorgen te hoeven maken over het lawaai van de buren.

Lawaaierige buren kunnen op je zenuwen werken, vooral na een dag hard werken. Het enige wat je dan wilt is het  goed kunnen ontspannen. Dus haal je gereedschapskist tevoorschijn en leer hoe je een kamer geluiddicht kunt maken, zodat je weer kunt genieten van de rust en stilte.


Hoe lawaai van de buren te blokkeren?

1. Maak de muren geluiddicht.
Als je ten minste één muur met je buren deelt, is dit hoogstwaarschijnlijk de wijze waarop het geluid je bereikt. Muren, vooral die in appartementen, zijn meestal vrij dun, omdat de aannemers zo veel mogelijk proberen op de kosten hebben proberen te drukken.

Omdat muren waarschijnlijk de grootste boosdoeners zijn bij het overbrengen van het geluid van je buren, is het waarschijnlijk het meest logisch om deze als eerste zo geluiddicht mogelijk te maken. Er zijn een aantal manieren om dat te bereiken. De meest gebruikte methode om muren te isoleren, is het gebruik van schuimen en akoestische panelen. Panelen zijn meestal gemaakt van bepaalde geluidsabsorberende materialen zoals bijvoorbeeld glasvezel. De panelen verhogen de luchtweerstand, waardoor het geluid er minder eenvoudig door heen kan gaan.  

De meest gebruikte methode om muren te isoleren, is het gebruik van akoestische schuimen en panelen. Dit zijn meestal borden die zijn gemaakt van geluidabsorberende materialen zoals glasvezel. Deze panelen verhogen de luchtweerstand en verminderen daardoor de amplitude van het geluid dat er doorheen gaat.

Je kan er ook voor kiezen om de muren dikker te maken, door het plaatsen van een gipsplaat voor een bestaande muur. Geluid verplaats zich namelijk eenvoudiger in dunne muren.

2. maak de ramen geluidsdicht
Het is zal waarschijnlijk niet zo zijn dat alle het geluid dat je huis binnenkomt afkomstig is van je buren. Het kan ook van het huis daarna zijn. In dergelijke gevallen komt het geluid waarschijnlijk binnen via je het raam.

Natuurlijk zou het volledig blokkeren van het raam het meeste resultaat geven, maar ja dan komt er ook geen licht meer het huis binnen en naar buiten kijken wordt dan ook wat lastig. De eerste en gemakkelijkste manier om uw ramen geluiddicht te maken is door middel van kitten. Net als de deuren hebben ramen verschillende openingen die geluid door kunnen laten.

Als het voor u mogelijk is om wat extra geld te besteden, dan kunt u er ook voor kiezen om dubbele beglazing te nemen. Door het extra glas wordt het geluid nog effectiever geweerd.

3. maak de deuren geluidsdicht

Een andere grote boosdoener, als het gaat om het overbrengen van geluid van de buren is de deur. Dit komt omdat de deuren in de huidige tijd meestal hol zijn en daardoor weinig kunnen doen om het geluid afkomstig van buren te kunnen tegen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om helemaal nieuwe deuren te gaan aanschaffen. Maar is een erg dure optie. Er zijn wat goedkopere alternatieven, waarmee je de bestaande deuren in je huis een stuk geluidsbeperkender kunt maken.

Het geluid afkomstig van je buren komt waarschijnlijk via gaten en openingen binnen. Van belang is daarom om gaten in de deur af te dichten. Dit is vooral belangrijk bij de voordeur.

Voor het dichten van de gaten kun je kit gebruiken en dit overal langs de randen van de deur toepassen. U kunt ook bepaalde strips gebruiken langs de randen van de deuren.

Het gebruik van afdichtingsmiddelen om alle gaten en kieren dicht te maken lijkt een bescheiden oplossen, maar je zult merken dat dat een groot verschil kan uitmaken.

Afgezien van de gaten, kunt je ook nog besluiten om een ​​deurveeg te gebruiken. Voor de meeste deuren is er meestal een opening tussen de deur en de vloer en hier komt het meeste geluid doorheen.

 

<< Ga terug naar de vorige paginaErvaart u overlast?

Melding doorgeven  

Cookies: deze site gebruikt cookietechniek. Als u doorgaat zijn wij van mening dat u het gebruik ervan accepteert.  Accept  Meer informatie